Blandningen & rostningen – ett 100-årigt hantverk med rötterna i vår kvalitetstradition

Vårt mål är att ta tillvara på de naturliga förutsättningarna från varje skörd på bästa möjliga sätt för att säkerställa en perfekt kaffeupplevelse och en fulländad smak. Vi använder därför upp till 6 olika kaffebönor i en och samma blandning för att på bästa sätt ta tillvara på de ca 900 aromer det sägs att varje enskilt kaffe har. För att skräddarsy den optimala slutprodukten använder vi sedan vår 100-åriga kunskap för att säkerställa att blandningen spelar i perfekt samklang med rostningen och malningen – detta oavsett vilken kvalitetsnivå vi arbetar med.

För att skapa denna fulländade kaffenjutning har vi ett erfaret team av kaffeutvecklare, rostmästare och malningstekniker.  Vår FSSC 22000 certifiering, som har uppnåtts under 2016, i tillägg till de ISO 9001- och 14001-certifieringar vi redan har, ger oss en av de högsta standarderna på marknaden och säkerställer att allt kaffe vi tillverkar, rostning efter rostning, håller samma höga och jämna kvalitetsnivå, där varje steg i processen är dokumenterad i minsta detalj.

Kahls har även påbörjat ett mycket ambitiöst investeringsprogram med målet att säkerställa högsta möjliga kvalitetsnivå i vår produktion. Det rostade kaffet passerar en mekanisk rensning i flera steg samt även en avancerad optisk sorteringsanläggning, innan det packas. Därefter passerar den färdiga produkten en metalldetektor. Allt för att säkerställa att det endast är välsmakande kaffe i den slutliga produkten som lämnar vårt rosteri.  Detta är, oss veterligen, en av de högsta kvalitetsnivåerna i hela världen.

Trots detta ger vi inte avkall på våra hantverksmässiga traditioner. För att säkerställa njutningen att servera ett perfekt tillverkat kaffe från Kahls, avsmakas ett prov ur varje rostning av någon av våra erfarna sensoriska experter och ofta även av någon ur ägarfamiljen själv innan det lämnar rosteriet i Göteborg. Så gjorde Kahl redan på 1910-talet, och så ska det förbli.

Ny rostmaskin ger större flexibilitet och färskare kaffe

Kahls har just tagit i bruk en helt ny rostmaskin, i tillägg till den befintliga. En avancerad rostmaskin med den senaste tekniken, vilket ger oss ännu bättre kontroll och högre kvalitet på rostningen.

Den nya rosten från Loring kan rosta mindre batcher med större precision. Det gör att vi kan rosta närmare order och leverera färskare kaffe.

Läs merUtöver en mekanisk rensning av de gröna bönorna i flera steg passerar det rostade kaffet som säljs som helböna i förpackningar upp till 1000 g även densitetskontroll och avancerad optisk kontroll av varje enskild böna innan det packas.