Slide TE FRÅN HELA VÄRLDEN Vill du veta mer om te är du välkommen att gå på en av våra teskolor. Du anmäler dig lätt här på kahls.se. Kursen hålls av vår teutvecklare Ebba Hellqvist. LÄS MER

HÖSTENS TEER

Låt det hetta till i höst
Nu är hösten här och naturen fylls av vackra färger. Luften är hög och klar och fylld av syre. Solen står lågt och sänder långa skuggor längs marken som skapar stämning. Det är som gjort för en utflykt, kanske på jakt efter skogens guld eller bara för att komma ut och koppla av. En kopp te till fikapausen värmer gott och här kommer tips på några teer som passar för en stämningsfull höst. Smakar lika bra på en stubbe i skogen som uppkrupen i favoritfåtöljen när du kurar skymning en mörk och kulen kväll.

Höstglöd Ä2409

Höstglöd är ett mustigt svart te smaksatt med tranbär och fläder. Teet får en livlig fruktig karaktär, med en mjuk och fyllig eftersmak.
Innehåll: svart te (Indien), svart te (Rwanda), tranbär- & fläderbärarom, safflor

Masala Chai Ä1163

Vår Masala Chai är en kryddig upplevelse med svart te som passar utmärkt både för sig men också med skummad mjölk, för den perfekta telatten, eller klassiska chaidrycken. Ordet chai betyder te på många olika språk. Den klassiska blandningen av svart te, kryddor och socker kokas över eld, silas, och blandas slutligen ihop med varm mjölk. Resultatet blir en söt och fyllig dryck med kryddiga inslag.
Innehåll: svart te (Indien), kardemumma, kanel , nejlika, svartpeppar, ingefära

Mareld Ä1148

Mareld är ett sött grönt te med en godisaktig karaktär. Med hallon i blandningen får teet en fruktig och syrlig smak, och passar utmärkt både rent men även med mjölk.
Innehåll: grönt te (Kina), hallon*, blåbär*, blåbärsarom, kvittenarom, jordgubbsarom, yoghurtarom

Heta stunder Ä1128

Rooibos Heta Stunder är ett lite starkare te för chaiälskaren. Med både chili, kanel och svartpeppar blir det en kryddig smakupplevelse.
Innehåll: rooibos (Sydafrika), kardemumma, kanel , nejlika, krossad kanel, chiliflakes*, grovmald svartpeppar

Rooibos Teaser Ä1911-F

Rooibos Teaser är en kryddig blandning med en söt eftersmak. Passar utmärkt en mörk höstdag.
Innehåll: rooibos (Sydafrika), papaya, jordgubbsbitar*, chiliflakes, yoghurtarom, ringblomma, passionsfruktarom, jordgubbsarom

Lapsang Souchong Ä2153

Lapsang Souchong är ett svart rökt te från Kina. Teet placeras på bäddar ovanför brinnande trä, ofta tallved, och röken från elden absorberas av tebladen och ger smak till teet. De flesta associerar tesmaken med tjära.
Innehåll: svart rökt te (Kina)

Kryddte med bitar Ä2159

Svart te med bitar i form nejilka och citrusskal.
Innehåll: svart te (Sri Lanka), citrusskal*, nejlika (delad)

Kanelte Ä2175

Svart Kanelte med bitar är fylligt och sött av kanel. Teet passar bra både med och utan mjölk.
Innehåll: svart te (Kina), svart te (Rwanda), kanel , kanelarom)

 

Läs mer om våra olika teer i lösvikt.

Svart te
Grönt te
Vitt te
Oolongte
Rooibos
Ört-, frukt- och kryddte
Specialte
Artistiska teer


Te i lösvikt