HÅLLBARHET OCH KVALITET

Vår Vision: Vi vill vara ett företag som innehar högst ställda krav på hållbarhet.

Det är med hållbarhet som med förtroenden. Det byggs över tid. Därför anser vi att en perfekt stund av njutning är en helhetsupplevelse som utöver en utsökt välsmakande kopp kaffe även innebär att alla steg i processen, från ursprung till den färdiga produkten, är ansvarsfullt och uthålligt genomförda. Detta garanterar att även nästa generation kan njuta av en lika välsmakande kopp som den nuvarande. Kahls har varit tidiga med flera viktiga omställningar som t.ex. borttagandet av aluminium i förpackningarna och övergång till naturgas i produktionen

Därför är allt kaffe vi använder, oavsett kvalitetsnivå, certifierat enligt riktlinjerna från de externa och oberoende UTZ-, Fairtrade-, KRAV- organisationerna samt även de krav som ställs av EU som ekologisk producent*. Vi har även ett flertal certifieringar, bl.a ISO 14001 och FSSC 22000 för att upprätthålla en produktion av säkra livsmedel till våra slutkunder och konsumenter.

*EU ekologisk producent verkställs genom Kiwa , den organisation som certifierar Kahls som ekologisk producent och som ger Kahls rätt att använda EU-ekolövslogotypen på sina produkter.

 

POLICYS OCH CERTIFIKAT FÖR VERKSAMHETSSTYRNING

ISO 9001

ISO 14001

Miljöpolicy

FSSC 22000