Export

2 veckor sedan

Kahls Kaffe

Senaste nytt angående Kahls First Flush. Vi tillhör ju några av de få vars te redan är plockat vilket är otroligt lyckosamt. Säsongen för årets First Flush är ju över och de som inte hann plocka innan landet drabbades av Corona blir utan i år. Vi har fått veta att Indien kommer att fortsätta vara nedstängt fram till 31 maj, möjligen med lättnader i områden som har få nya fall av smittade. Senast på måndag vet vi om detta gäller Darjeeling. I så fall kan Kahls First Flush vara här inom ett par veckor. ... Se merSe mindre

Titta på Facebook

2 veckor sedan

Kahls Kaffe

Idag ankom en superfin vit ekologisk Pai Mu Tan till Kahls. Förmodligen den finaste vi någonsin haft. Så kul! #paimutan #vitt_te #Kahls #ekologisk #snartienbutiknäradig ... Se merSe mindre

Titta på Facebook

2 månader sedan

Kahls Kaffe

Vi har gått in i påskveckan, barnen har lov och solen skiner, samtidigt som vi uppmanas att stanna hemma och inte resa och träffa de vi tycker om. Vi hoppas att ni ändå får en fin påskhelg och vill samtidigt påminna om att många av dem som säljer Kahls produkter nu erbjuder både webbförsäljning och hemkörning, så kontrollera hur din butik kan hjälpa dig att få hem dina favoritprodukter till påsk.
www.kahls.se/sasongsprodukter/
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

2 månader sedan

Kahls Kaffe

Ibland vill man bara ha en god kopp te, snabbt och enkelt, utan att för den skull behöva kompromissa med kvaliteten eller smaken.

Då tycker vi du skall prova Kahls nya serie med ekologiska och Fairtrade-certifierade Ceylon-teer i singelpackade tepåsar.

Teerna i den nya serien kommer från Norwood Tea Estate, som ligger i ”The Golden Valley of Ceylon Tea” på Sri Lanka.

Varje tepåse är förpackad i ett eget litet kuvert för bästa smakupplevelse och hygienisk trygghet, inte minst viktigt i dessa tider, när man vill vara säker på att ingen annan fingrat på den tepåse man skall stoppa i koppen.

De går utmärkt att dricka rena, men är framtagna för att även passa dig som dricker ditt te med mjölk.

De nya singelpackade påsteerna finns i de tre populära smakerna Svenska Bär, Svarta vinbär och Citron.
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

2 månader sedan

Kahls Kaffe

Senaste nytt angående årets First Flush. Under rådande omständigheter är det ändå glädjande att kunna meddela att vi kommer att få fram en FIrst Flush i år även om den kommer att bli försenad.

Indiens premiärminister Narendra Modi försatte ju häromdagen hela landet i karantän som i princip tvingar alla medborgare i världens näst folkrikaste land att hålla sig hemma. Det gör att landet står still och ingenting kommer att kunna lämna landet under den treveckorsperiod som karantänen gäller.

Det som är positivt i allt det här är att teet redan är skördat och processat så det kommer att skeppas från Indien så snart det är möjligt, som det ser ut nu, i mitten av april.

Årets skörd är fyllig, lite tyngre än föregående år på grund av det större regnfallet vi har sett. Blommig, frisk och har mer av en klassisk Darjeeling karaktär! Det kommer sitta utmärkt i den kommande vårsolen som vi förväntar oss i april! Hoppas att ni är lika förväntansfulla som vi!

Under tiden får ni en liten film över hur det såg ut när de torkade bladen knådas i den speciella rullmaskin som används för att forma tebladen och pressa ut de safter och oljor som lyfter smakerna på teet.
... Se merSe mindre

Titta på Facebook