Premiär för ny ekologisk Matcha Latte och Chai Latte med svensk mjölk

Kahls presenterar en helt ny serie varma premiumdrycker, med ekologiska ingredienser, svensk mjölk och Fairtradecertifierat kakao och socker.

Ekologiskt och certifierat, fritt från E-ämnen
Utgångspunkten för den nya serien, som består av två te-lattedrycker och två kakaodrycker, var att kunna erbjuda pulverprodukter med svenskproducerat ekologiskt mjölkpulver och certifierade ingredienser, fritt från E-ämnen. Produktutvecklare och projektansvarig för de nya premiumdryckerna, Ebba Hellqvist, har en lång resa bakom sig när de nya produkterna nu äntligen är redo för lansering;

-Det har varit ett riktigt pionjärarbete som fått ta den tid som krävts och därför känns det extra roligt att nu äntligen kunna presentera dessa fantastiska premiumdrycker för kunderna!

-De nya produkterna är helt ekologiska och innehåller mjölkpulver från närbelägna Västgöta Mjölkförädling i Falköping, ett företag som ägs av Falköpings Mejeri. Mjölkpulvret de producerar är helt ekologiskt och vi är stolta att som ett av de första företagen i Sverige kunna presentera produkter av den här typen med svensk ekologisk mjölk, säger Ebba.

Ekologisk Chai Latte med svensk mjölk
Chai Latte har gått ifrån att vara en nykomling på caféerna till att bli en klassiker i ­sortimentet. Ordet Chai betyder på många platser i världen te. Ordet associeras också ofta med krydd­blandningar. I grund och botten är drycken en blandning av te, kryddor, socker och mjölkpulver som värms upp tillsammans med varmt vatten, eller för finsmakaren, varm mjölk.

I Kahls Chai Latte har vi valt att låta ekologiskt svart te, kardemumma, ingefära och kanel spela huvudrollen, tillsammans med närproducerat ekologiskt svenskt mjölkpulver från Falköping. Chai Latte är söt och värmande kryddig. Säljs i 200 g förpackning med praktiskt återförslutningsbart ziplås.

Ekologisk Matcha Latte med svensk mjölk en nykomling i sortimentet
I den nya serien med varma premiumdrycker i pulverform har vi även bjudit in Matcha till familjen Chai Latte. Matcha är ett exklusivt tepulver som ursprungligen kommer från Japan. Att framställa matcha är det en tidskrävande process. där endast den högsta kvalitet av grönt te, så kallad Tencha, används och mals ner till ett fint grönt pulver. Detta ger matchan dess speciella smak och intensivt gröna färg.

Den japanska matchan i Kahls Matcha Latte har fått sällskap av vetegräs och ­spirulina för att ­skapa fyllighet och karaktär. Smakupplevelsen toppas med typiska chaikryddor som ­kardemumma, ingefära och kanel. Den innehåller även närproducerad ekologisk svensk mjölk från ­Falköpings Mejeri. Drycken kan ­tillredas med varmt vatten, men blir allra bäst med skummad varm mjölk.

Klicka på produkterna nedan för mer information, och titta även på de två andra produkterna i den nya serien, Chokladdryck och Kakaodryck.

VISA ENDAST


DOSERING
Använd 2 msk kakaodryck till 2 dl varmt vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.

KATEGORIER


DOSERING
Använd 2 msk kakaodryck till 2 dl varmt vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.