Ny serie ekologiska premiumdrycker från Kahls med svensk mjölk och Fairtradecertifierat kakao och socker.

Kahls kan nu stolt presentera en helt ny serie varma premiumdrycker med ekologiska ingredienser, svensk mjölk och Fairtradecertifierat kakao och socker. Som första företag i Sverige kan Kahls erbjuda Chai Latte och Matcha ­Latte med enbart ekologisk svensk mjölk och Kakaodryck med svensk ekologisk mjölk och ­Fairtradecertifierat kakao och socker. Serien toppas med en förstklassig chokladdryck gjord på enbart ekologiskt och Fairtradecertifierat kakao och socker. Ingenting annat.

Medvetna val gör transparens viktig
I takt med att vi konsumenter gör allt fler medvetna val kring de varor vi konsumerar och vill veta att det vi stoppar i oss är både etiskt och ekologiskt hållbart producerat är de extra viktigt att tillverkarna är transparenta med innehåll och ursprung.

Utbudet av ekologiskt producerade choklad- och chaiprodukter har varit begränsat. Det ville vi på Kahls ändra på. Vi har jobbat hårt för att utveckla och ta fram produkter av hög kvalitet med god smak, producerat på ett både etiskt och ekologiskt hållbart sätt. Vi är därför extra stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder en helt egenproducerad serie av varma premiumdrycker med ­närproducerat ekologiskt svenskt mjölkpulver från Falköpings Mejeri samt kakao och socker från Fairtradecertfierade odlare.

Den nya familjen består av fyra drycker med skiftande karaktär för olika smak och tillfällen. ­Kakaodryck, Chokladdryck, Chai Latte och Matcha Latte. För den som inte vill ha kaffe eller te är varm choklad eller en kryddigt söt chai latte det perfekta alternativet, oavsett om du är i skidbacken eller sitter uppkrupen i soffan hemma. De nya produkterna säljs i pulverform i ­praktisk 200 g återförslutningsbar förpackning. Tillredningen sker med varmt vatten eller mjölk efter smak. Kakaodrycken finns även i 1 kg förpackning för vending­maskiner.

Först med ekologisk svensk mjölk
Alla de nya produkterna är ekologiska, eller ekologiska och Fairtradecertifierade. De produkter som innehåller mjölkpulver (Chai Latte, Matcha Latte och Kakaodryck) är unika i sitt slag. Här jobbar vi med närproducerat mjölkpulver, från Västgöta Mjölkförädling i Falköping, som ägs av Falköpings Mejeri. Mjölkpulvret de producerar är helt ekologiskt och vi är stolta att som ett av de första företagen i Sverige kunna presentera produkter av den här typen med enbart svensk ekologisk mjölk.

Ny formula fritt från E-ämnen
Utgångspunkten för det här projektet var att kunna erbjuda våra kunder pulverprodukter med svenskproducerat ekologiskt mjölkpulver och certifierade ingredienser fritt från E-ämnen. Produktutvecklare och projektansvarig för de nya premiumdryckerna, Ebba Hellqvist, har en lång resa bakom sig innan de nya produkterna nu äntligen är redo för lansering.
-Det har varit ett riktigt pionjärarbete som fått ta den tid som krävts och därför känns det extra roligt att nu kunna presentera dessa fantastiska premiumdrycker för kunderna!

Utvalda kunder som fått agera ”beta-testare” under projektets gång har varit mycket nöjda, för att inte säga lyriska och säger att premiumdrycker av den här typen, helt ekologiska och ­baserade på svenskt mjölkpulver, är mycket efterlängtade.

-Utmaningen låg inte bara i att skapa produkter som smakar bra, utan även att hitta rätt ­struktur, löslighet och flöde på produkterna, som skall fungera felfritt i vendingmaskiner såväl som för hemmabruk, säger Ebba Hultqvist.

Risfiber och tapioka maltodextrin
Efter tester och försök med olika ingredienser och sammansättningar har vi lyckats utveckla en unik formula med risfiber och tapioka maltodextrin. Risfiber är som namnet antyder, fibrer från risskal, en helt naturlig produkt, mald till ett fint pulver. Tapioka maltodextrin är en stärkelseprodukt, också helt naturlig och ursprungligen från cassavarot. Tillsammans ser dessa två ingredienser till att produkten flödar bra i vendingmaskiner och ger pulvret rätt struktur och löslighet. De bidrar även till ökad fyllighet och förstärker smaken på drycken.

Läs mer om de nya produkterna