KAFFE OCH TE FRÅN HELA VÄRLDEN Välkommen till Kahls. Vår ambition är att leverera en kvalitet som är över förväntan för den portfölj av kaffe-, te- och chokladprodukter samt de tillbehör som vi så stolt förvaltar. LÄS MER KAHLS SEDAN 1911 Om du letar efter kunskap, kvalitet och tradition är vårt mål att du väljer Kahls. Lämna gärna en synpunkt till oss. De är viktiga i vårt arbete att ständigt förbättra oss. TYCK TILL

Kaffe och tetradition – sedan 1911

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. I vårt rosteri kombinerar vi över 100 år av samlad kunskap med den senaste tekniken för att på bästa sätt nå upp till våra högt ställda krav på kvalitet. Vi köper vårt kaffe från de främsta kaffeländerna i världen. Bönor som är omsorgsfullt utvalda och rostade med varsam hand. Kahls är ett gourmetkaffe för dig som vill njuta av varje kopp.

Historien började med att Carl Birger Nilsson den 20 april 1911, tog ett lån på 50 kronor för att köpa ett parti kaffe att sälja till hemmafruarna i Haga och ryktet om det välsmakande kaffet spred sig. Den karaktäristiska logotypen tillkom 1925 och skapades av vännen och kände formgivaren Vicke Lindstrand. Idag drivs Kahls av tredje generationen Nilsson och är ett företag som har både kaffe och te i sitt utbud. Våra produkter finns hos de flesta specialbutiker och kan även avnjutas på restauranger, caféer och företag.

Vår vision är att bli Sveriges bästa leverantör av kaffe och te. Vi vet att detta är en helhetsupplevelse som utöver en perfekt och välsmakande kopp kaffe eller te även innebär att hela kedjan, från ursprung till den färdiga produkten, är ansvarsfullt och uthålligt genomförd. Därför har vi valt att erbjuda 100% certifierat kaffe och att uppnå högst möjliga kvalitetscertifiering av vår produktion.

VD har ordet – därför ska du välja Kahls
Det tar lång tid att bygga förtroenden. Det sade min farfar till min far och min far till mig. Efter drygt 100 år vet vi som jobbar på Kahls att det krävs både kunskap, erfarenhet och engagemang och inte minst en stor dos av lyhördhet för att uppnå och behålla det förtroende som vi så stolt förvaltar.

Genom en konstant dialog med våra kunder, konsumenter samt de myndigheter och partners vi samarbetar med arbetar vi hela tiden för att kunna leverera produkter som lever upp till de krav och önskemål som ställs. Samtidigt har det varit ett självklart beslut att kunna garantera att hänsyn är tagen till både människa och miljö för de produkter vi erbjuder och som är en naturlig och viktig del av en perfekt te- och kaffeupplevelse.

Vi köper råvaror och ingredienser från ursprung över hela världen, noggrant utvalda och omsorgsfullt transporterade till vår anläggning i Västra Frölunda, där vi förädlar dem till vårt utbud av produkter. Vi kommer att fortsätta att söka på marknaden för att vidareutveckla vår portfölj av kaffe- och teprodukter samt de tillbehör som hör därtill.

På detta sätt hoppas jag att Kahls bygger vidare på sin tradition och att detta ligger till grund för att vi uppfattas som Sveriges bästa leverantör av kaffe och te.

Med vänliga hälsningar, Mats Nilsson, ägare i 3:e generationen.

Grundaren Carl-Birger Nilsson


Formgiven av Vicke Lindstrand 1925


Butiken på Nordenskiöldsgatan


Rostmästare Johan Nilsson ca 1950