UTZ

UTZ och Rainforest Alliance förenas i gemensamma krafter
UTZ är numera en del av Rainforest Alliance. De två organisationerna gick 2018 samman för att med gemensamma krafter skapa en bättre framtid för både människor och miljö. Den nya organisationen har förenats under Rainforest Alliance namn och har fått en uppdaterad symbol. Därför kommer du i framtiden att möta den nya Rainforest Alliance-symbolen på våra produkter.

UTZ-certifieringen och dess symbol kommer gradvis att fasas ut och ersättas av den nya Rainforest Alliance-symbolen. Under en tid kommer därför både UTZ- och Rainforest-alliance-symbolerna att synas på marknaden.

Två symboler ur samma familj
Precis som UTZ är Rainforest Alliance en symbol för odlare och företag som tillsammans arbetar för en värld där människor och miljö kan blomstra och utvecklas i harmoni.

Med den nya Rainforest Alliance-symbolen tar vi nästa steg i ett hållbarhetstänk som bygger på kontinuerliga förbättringar, transparens och delat ansvar mellan odlare och företag i leverantörskedjan för att tillsammans genomföra vår mission.

Följ grodan
Visste du att Rainforest Alliance valt en groda som symbol av en viktig anledning? Som en av naturens viktigaste indikator-arter, dvs arter som genom sin förekomst visar hur naturen mår, är förekomsten av grodor en positiv signal för ett ekosystem i balans. När vi inte längre ser grodan vet vi att miljön är ur balans och andra arter inom ekosystemet snart också kommer att ta skada om vi inte skyndsamt gör någonting.

Det är därför vi uppmanar dig att följa grodan. Genom att köpa produkter med grodan på bidrar du till bättre odlingsmetoder, är med och hjälper klimatet, bevarar våra skogar och skyddar mänskliga rättigheter samt förbättrar levnadsvillkoren för odlare och arbetare.

Läs mer om Rainforest Alliance arbete på deras hemsida.


UTZ och Rainforest Alliance har förenats i gemensamma krafter för att tillsammans skapa en bättre framtid för människor och miljö genom att förändra konsumenternas syn på hållbarhet i en värld där positiv konsumtion genom medvetna val är det nya normala.

Läs mer på ra.org


Som bevis på att Kahls uppfyller de krav som standarden sätter, utförs årligen en revision av tredje part.

Certifikat för UTZ


DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV