Umeå

Carina Karlsson
Sälj & Marknadschef
 031-755 76 26
carina.karlsson@kahls.se

Lars-Erik Sand
Regionssäljare
070-551 14 86
lars-erik.sand@kahls.se

4 dagar sedan

Kahls Kaffe

Senaste nytt angående årets First Flush. Under rådande omständigheter är det ändå glädjande att kunna meddela att vi kommer att få fram en FIrst Flush i år även om den kommer att bli försenad.

Indiens premiärminister Narendra Modi försatte ju häromdagen hela landet i karantän som i princip tvingar alla medborgare i världens näst folkrikaste land att hålla sig hemma. Det gör att landet står still och ingenting kommer att kunna lämna landet under den treveckorsperiod som karantänen gäller.

Det som är positivt i allt det här är att teet redan är skördat och processat så det kommer att skeppas från Indien så snart det är möjligt, som det ser ut nu, i mitten av april.

Årets skörd är fyllig, lite tyngre än föregående år på grund av det större regnfallet vi har sett. Blommig, frisk och har mer av en klassisk Darjeeling karaktär! Det kommer sitta utmärkt i den kommande vårsolen som vi förväntar oss i april! Hoppas att ni är lika förväntansfulla som vi!

Under tiden får ni en liten film över hur det såg ut när de torkade bladen knådas i den speciella rullmaskin som används för att forma tebladen och pressa ut de safter och oljor som lyfter smakerna på teet.
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

5 dagar sedan

Kahls Kaffe

I dessa tider av oro känns det extra viktigt att lyfta fram de ljuspunkter man kan inom ramen för de åtgärder man tvingas vidta för att säkerställa hälsa och säkerhet.
Vi vill därför gärna lyfta fram tre nya teer inspirerade av av våra mest älskade desserter som vi precis släppt. För vem säger väl nej till smaken av de tre desserterna Pavlova, Blåbärscheesecake och Mangosorbet?
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

3 veckor sedan

Kahls Kaffe

Vill du lära dig mer om te? Gå en kurs på Kahls. Det finns fortfarande platser kvar på Kahls Teskola den 19 mars. Vi går igenom alla steg från planta till färdig dryck med provsmakningar av olika teer. Du får ta del av historien runt te och vår förhoppning är att du lämnar Kahls med en helhetsbild av vad teets värld har att erbjuda!
Läs mer och anmäl dig på
www.kahls.se/kurser-event/
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

3 veckor sedan

Kahls Kaffe

Vi har nu fått de första proverna på årets First Flush. I veckan var vår leverantör här på Kahls och överlämnade prover från den första plockningen personligen. Prover som vi avsmakade tillsammans.

Vi inväntar nu en andra plockning som sker i nästa vecka, om allt går som det ska. Vi har en ganska tung arom på teet i år, lite tyngre än föregående år. Detta beror på den högre mängden regn som har fallit denna vintern. Nu väntar vi med spänning på de nya proverna, som vi hoppas skall vara precis så som vi önskar oss dem..
... Se merSe mindre

Titta på Facebook

1 månad sedan

Kahls Kaffe

Vill du lära dig mer om te och kaffe? Gå en kurs på Kahls. Under mars månad håller vi te- och kaffeskolor samt även en baristakurs här på Kahls. Läs mer och anmäl dig på
www.kahls.se/kurser-event/
... Se merSe mindre

Titta på Facebook