Smakfulla recept för kakao- och chaidrycker

 Salted Caramel Chocolate

Med Kahls ekologiska, Fairtradecertifierade Kakao­dryck, grädde, sirap och havssalt får du en dryck som kittlar smaklökarna och värmer gott. Sött och salt i perfekt ­harmoni. Toppa med grädde för den rätta efterrättskänslan!

Du behöver:
Kahls Kakaodryck
Kolabitar mjuka
Flingsalt
Caramel syrup
Mjölk, 2 dl

Gör så här
Skumma och värm mjölken tills den blir fluffig och varm.
Blanda 2-3 msk av Kahls Kakaopulver tillsammans med hälften av mjölken.
Häll på resten av mjölken.
Täck botten på ett glas med den färdiga kakaodrycken
Lägg till en skvätt Caramel syrup och en nypa flingsalt och rör om.
Fyll upp glaset med resten av kakaodrycken.
Toppa med en klick vispad grädde, några kolabitar och lite mer flingsalt.
Avsluta med ett stänk kakaopulver.
Färdigt!
Drick och njut!

 
Receptet i pdf-format

VISA


BRYGGTIPS
Chokladdryck
Använd 1,5 msk chokladdryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.

Kakaodryck
Använd 2 msk kakaodryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.

KATEGORIER


BRYGGTIPS
Chokladdryck
Använd 1,5 msk chokladdryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.

Kakaodryck
Använd 2 msk kakaodryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.