Recept på kalla tedrycker

Te kan drickas på många sätt och vad passar väl bättre i dessa tider än ett ­svalkande iste? Gör dina egna svalkande tedrycker i sommar, med te från Kahls

Recepten i pdf-format

SVART TE EARL GREY CREAM
Söker du ett klassiskt iste med en twist är detta ­drycken för dig. Här ­kombinerar vi ­toner av bergamott med gräddarom och får både ­friskhet och fyllighet på ­samma gång. En skönt ­läskande dryck att koppla av med i sommar­solen.

Du behöver:
15 g Earl Grey Cream te
1 liter vatten
Apelsinskivor
Is

Gör så här:
Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 2-3 timmar. Sila av och addera sötning om du önskar. Drycken gör sig också mycket bra utan. Addera apelsinskal för ökad citruskaraktär. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en apelsinskiva.

 

 

GRÖNT TE RIMFROST ORGANIC
Du som är ute efter en riktigt frisk och fräsch törstsläckare som svalkar i sommarsolen har receptet för dig här. Med friskheten från päron, vetegräs, citron och hallon tillsammans med en grön sencha får du ett fantastiskt svalkande och gott iste.

Du behöver:
10-15 g Rimfrost te
1 liter vatten
Limeskivor
Is

Gör så här:
Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen 2 timmar.
Sila sedan genom en teeli tesil (finmaskig sil) och addera limeskivor, mynta. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en limeskiva.

 

 

FRUKT-TE SOMMARGOTT
Älskar du pink lemonade är detta drycken för dig!
Malva ger mycket syra, som tillsammans med äpplebitar och gräddarom ger en syrlig men fyllig lemonad. Addera citronskivor och lite sötning och du har en ljuvligt uppfriskande dryck!

Du behöver:
10 g Sommargott te
1 liter vatten
Citronskivor
Socker eller sirap
Is

Gör så här:Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen 2 timmar.
Sila och addera sötning i form av socker eller sirap efter behov. Lägg i några citronskivor. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en citronskiva.