Slide Läs mer Isteer

Ekologiska premiumdrycker med svensk mjölk och Fairtradecertifierat kakao och socker.

Kahls kan stolt presentera en serie varma premiumdrycker med ekologiska ingredienser, svensk mjölk och Fairtrade-certifierat kakao och socker.

Som första företag i Sverige kan Kahls erbjuda Chai Latte och Matcha ­Latte med enbart ekologisk svensk mjölk och en ekologisk Kakaodryck med svensk mjölk och Fairtrade-certifierat kakao och socker. Serien toppas med en förstklassig chokladdryck gjord på enbart ekologiskt och Fairtrade-certifierat kakao och socker. Ingenting annat.

Ekologiskt och certifierat, fritt från E-ämnen
Utgångspunkten var att kunna erbjuda pulverprodukter med svenskproducerat ekologiskt mjölkpulver och certifierade ingredienser fritt från E-ämnen. Produktutvecklare och projektansvarig för de nya premiumdryckerna, Ebba Hellqvist, produktutvecklare och ansvarig för projektet berättar;

-Det har varit ett riktigt pionjärarbete som fått ta den tid som krävts och därför känns det extra roligt att kunna presentera dessa fantastiska premiumdrycker!

-Produkterna är både ekologiska och Fairtrade-certifierade. De produkter som innehåller mjölkpulver (Chai Latte, Matcha Latte och Kakaodryck) är unika i sitt slag. Här jobbar vi med närproducerat mjölkpulver, från Västgöta Mjölkförädling, som ägs av Falköpings Mejeri. Mjölkpulvret de producerar är helt ekologiskt och vi är stolta att som ett av de första företagen i Sverige kunna presentera produkter av den här typen med svensk ekologisk mjölk, säger Ebba.

Två kakaodrycker och två te-lattedrycker
Familjen består av fyra drycker med skiftande karaktär för olika smak och tillfällen. ­Kakaodryck, Chokladdryck, Chai Latte och Matcha Latte. För den som inte vill ha kaffe eller te är varm choklad eller en kryddigt söt chai latte det perfekta alternativet, oavsett om du är i skidbacken eller sitter uppkrupen i soffan hemma. Produkterna säljs i pulverform i ­praktisk 200 g återförslutningsbar förpackning. Tillredningen sker med varmt vatten eller mjölk efter smak. Kakaodrycken finns även i 1 kg förpackning för vending­maskiner.

Risfiber och tapioka maltodextrin
Efter tester och försök med olika ingredienser och sammansättningar har vi utvecklat en unik formula med risfiber och tapioka maltodextrin. Risfiber är som namnet antyder, fibrer från risskal, en helt naturlig produkt, mald till ett fint pulver. Tapioka maltodextrin är en stärkelseprodukt, också helt naturlig och ursprungligen från cassavarot. Tillsammans ser dessa två ingredienser till att produkten flödar bra i vendingmaskiner och ger pulvret rätt struktur och löslighet. De bidrar även till ökad fyllighet och förstärker smaken på drycken.

Klicka på produkterna nedan för mer information eller gå in under någon av rubrikerna för Chai Latte eller Chokladdrycker.

KATEGORIER


DOSERING
Chokladdryck
Använd 1,5 msk chokladdryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.

Kakaodryck, Chai Latte, Matcha Latte
Använd 2 msk kakaodryck till 2 dl varm vatten eller varm skummad mjölk. Prova gärna att först hälla på ca 0,5 dl varm mjölk eller varmt vatten och rör om så att allt löser upp sig. Fyll därefter koppen med resten av den varma mjölken eller det varma vattnet tills drycken blir lagom stark.


Kahls premiumdrycker i pulverform