Nu släpper vi Kahls första kaffe i Micro-LOT-serien. Ett kaffe som passande nog är odlat av Lucia själv, Lucia Muñoz Guevara närmare bestämt.

Lucias Julkaffe är ­resultatet av ett spännande samarbete mellan Kahls och vår partner Sol & Cafe i Peru. Ett projekt som haft till uppgift att undersöka om det är möjligt att framställa honungsprocessat* kaffe i denna del av landet. Metoden förbrukar nämligen 95% mindre vatten än normalt och är därmed mycket skonsammare för miljön än tvättat kaffe.

Försöket blev en framgång, och en succé rent smak­mässigt, med högre fyllighet och mycket lägre syra. För att göra kaffet rättvisa har vi därför valt att ­förpacka Lucia i vår mest exklusiva förpackning.

Lucias julkaffe är mellanmörkt rostat, fylligt och ­intensivt, med kraftfull kakaosmak och inslag av torkad frukt. Ett kaffe som passar lika bra till ­lussebullen som julskinkan.

Detta unika kaffe finns endast i mycket ­begränsat antal, så om du vill smaka något ingen annan provat tidigare, gäller det att hålla sig framme, för det är först till kvarn som gäller…