Ny rostmaskin ger färskare kaffe

Kahls har det stora nöjet att kunna berätta att vi har skaffat en helt ny rostmaskin. En stor händelse för alla rosterier och något vi är mycket glada för. Tillsammans med befintlig rostmaskin skapar den nya rosten nämligen en helt ny flexibilitet.

Det är en avancerad rostmaskin med den senaste tekniken. Den gör det möjligt att styra och övervaka processen i detalj, vilket ger oss ännu bättre kontroll och högre kvalitet på rostningen. Den effektiva förbränningen förbrukar mindre energi och genererar mindre utsläpp, vilket är dubbelt bra för miljön.

Små batcher ger färskare kaffe
En annan stor fördel med den nya rosten är att den kan rosta mindre batcher, ända ner till 15 kg råkaffe. Det gör att vi kan producera kaffe i mindre volymer, närmare order, vilket gör att du får ett färskare kaffe. En seger för såväl smaken som miljön alltså. Med den nya rosten har Kahls som mål att halvera lagringstiden för våra specialkaffen och kunna leverera rykande färskt kaffe till dig som kund.

Etiopian Sidamo först ut
Det första kaffet som rostats i den nya rostmaskinen är det nya Masterpiece-kaffe från Etiopien, Ethiopia Sidamo, ett mörkrostat kaffe från med en blommig smak och toner av citrusfrukter, röda bär och knäck. Koppen är mild med en söt och len eftersmak.


Med den nya rosten kan Kahls rosta mindre batcher med större precision vilket gör att vi kan rosta närmare order och leverera färskare kaffe.Det är en avancerad rostmaskin med den senaste tekniken. Den gör det möjligt att styra och övervaka processen i detalj, vilket ger oss ännu bättre kontroll och högre kvalitet på rostningen. Den effektiva förbränningen förbrukar mindre energi och genererar mindre utsläpp, vilket är dubbelt bra för miljön.