BURUNDI AA

Söt och fruktig – Mellanmörk

Burundi AA  är ett fantastiskt kaffe, fruktigt med inslag av röda bär och citrus, men även lång och intensiv eftersmak.


Kaffet kommer från tvättstationen Rubirizi, som ligger ca 8 mil från tidigare huvudstaden Bujumbura. Tvättstationen byggdes 1990 och blev UTZ-certifierad 2016. Som en del i det projektet var Kahls med och bidrog med verktyg och skyddskläder för de 1.400 ­bönder som säljer sitt kaffe till Rubirizi.

Burundi är ett land med fantastisk potential, men med några av världens äldsta kaffebuskar, som tyvärr ger låg avkastning och små inkomster.  Det kan du nu vara med och ändra på.

För varje påse du köper av Burundi AA kommer nämligen tre nya kaffebuskar att planteras i området, med syfte att skapa högre ­avkastning och bättre inkomster för bönderna i framtiden.

Burundi AA – Art.nr 320001


Kahls Masterpiece Collection säljs som hela bönor i 1-kilos­­­förpackning. Särskilda konsument­påsar för 250 eller 500 g med ­Masterpiece-tema, specialdesignade clips och tillhörande ­faktakort är framtagna för att du skall kunna ge konsumenten en snygg förpackning till det önskade kaffet.

 

Kahls Masterpiece Collection är en serie ­uttrycksfulla kaffen med tydlig ­personlighet. Sedan tidigare finns fyra spännande blandningar, MASTERPIECE BLEND, var och en med sin egen ­speciella karaktär. Nu släpper vi vårt andra MASTERPIECE ORIGIN-kaffe, ett kaffe från Etiopien, kaffets ursprungsland.

Alla MASTERPIECE-kaffen är certifierade med en eller flera av nedanstående märkningar, för en mer ­hållbar produktion, ökad produktivitet och högre ­levnadsstandard för de som jobbar med odlingarna.