Premiär för Kahls egen chokladkaka

Kakaon i vår första Bean 2 BAR chokladkaka kommer direkt från Mayafolkets rike i Copán i sydvästra Honduras. Man anser att det var de som upptäckte kakaon. Kakao­bönorna ansågs mycket exklusiva och användes som betalnings­medel och ­offrades till gudarna. Maya­indianernas ord för kakao, ”kakaw”, betyder just ”det gudarna äter”.

Vår partner och kaffeleverantör Coagricsal med sina rötter i Mayakulturen och kakaon i blodet odlar nu kakao som ett effektivt sätt att ­diversifiera brukandet av jorden. ­Chokladkakan innehåller 70% kakao och är söt med en distinkt kakaosmak och inslag av torkade frukter.

  


Prova gärna Bean 2 BAR Honduras Copan tillsammans med vårt Micro Lot-kaffe Nelly Ramirez, som kommer från ett kvinnokooperativ i samma område. Nely Ramirez är ett mörkrostat, intensivt och smakrikt kaffe med lätta citrustoner och kraftfull kakaosmak som är både ekologiskt, KRAV, och Fairtrade-certifierat.

Läs mer om Nely Ramirez

 

Bean 2 BAR är benämningen på Kahls nya ekologiska och Fairtrade-certifierade chokladkaka och ett samarbete med kaffeodlare vi byggt upp en nära relation med. Odlandet av alternativa grödor, som t.ex kakao, är ett sätt för kooperativen att skapa ett bättre utnyttjande av sina resurser för att sprida riskerna och öka inkomsterna för medlemmarna.


 

Kahls Bean 2 BAR chokladkaka är ekologisk och Faritrade-certifierad.